Wat is er vervelender dan kalkaanslag in je nieuwe badkamer? Die witte strepen op de glazen douchewand, doffe kranen en wit uitslaande tegels zijn voor de meeste mensen een doorn in het oog. Periodiek ontkalken is dan ook het devies, en dat is geen leuke klus. Kalkaanslag is vrij hardnekkig en laat zich alleen verwijderen met agressieve antikalkmiddelen, en ook die middelen zorgen op hun beurt voor problemen.

Het regelmatig ontkalken van de kraan bijvoorbeeld zorgt voor aantasting en slijtage. Ook het ontkalken van tegels zorgt voor schade: de voegen lossen langzaam maar zeker op en uiteindelijk vallen de tegels uit de muur. Het vervelende van deze methoden van ontkalken is ten slotte dat het “dweilen met de kraan open” is: het moment dat de badkamer kalkvrij is, is tevens het startschot voor vorming van nieuwe kalkaanslag. Kortom: kalkaanslag bezorgt je veel poetswerk en zorgt voor onnodige slijtage van je badkamer.

Waterontkalker is effectieve oplossing

Met name bij aanschaf van een nieuwe badkamer is het daarom wel zo slim om meteen effectieve maatregelen tegen kalkaanslag te treffen. Niet door kalkaanslag na vorming weg te poetsen, maar door kalkaanslag te voorkomen met een waterontkalker. Een waterontkalker op basis van ionenwisseling filtert de deeltjes die verantwoordelijk zijn voor kalkaanslag (calcium en magnesium) uit het water. Door de waterontkalker te plaatsen op de plek waar het water het huis binnen stroomt, zal het gehele huis kalkvrij blijven.